Jag lovade förra veckan att jag skulle berätta lite om ölmässan. Jag var inte helt frisk när det var dags för ölmässan men jag hade bokat en whiskyskola som jag ville gå på så jag samlade kraft och gick dit. På grunda av detta så smakade jag inte så mycket öl på mässan. Men den öl som stod ut mest från mängden är nog Hälsinge Rököl. En öl med en mild röksmak. Helt klart ett annorlunda öl där röken faktiskt tillför en dimension i smaken.
Annars så var whiskyskolan det som var kvällens höjdpunkt. Iain McCallum, blender från destilleriet Bowmore på ön Islay var där och förevisade 5 olika sorter ur deras sortiment. Många tycker att den 25 åriga är den bästa (Micke inräknad) men jag tycker nog att både den 12-åriga och darkest är godare. Och tur är väl det med tanke på priset.
En annan spännande detalj var provsmakning av nästan föärdig whisky från mackmyra. Vi provsmakade 2 sorter som var lagrade 7 månader respektive 1,5 år. Fantastiskt vilken smak trots den korta lagningen. I och försig så lagras mackmyras whisky på små 30 liters fat och det kompenserar tydligen den korta lagringstiden.
Och till sist kan jag bara säga att det är tur att pralinhuset är på mässan för det är ju så gott att prova en mängd av deras goda praliner.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

1 kommentar:
Gottegris!
Skicka en kommentar